Professionals in farma

Nafinco (nationaal farmaceutisch inkoop collectief) startte in 2011 als coöperatie van een aantal zelfstandige apotheken, die hun geneesmiddeleninkoop gezamenlijk wilden organiseren. Oprichters Rijk Jurg en Gert van Brummelen vormen nog altijd de directie van Nafinco, in februari 2018 aangevuld met Dirk-Jan van Baars.

Waardevolle rol

Al direct vanaf het begin bleek er onder apothekers grote behoefte aan meer inkoopkracht. Nafinco bedacht een slim rekenmodel en bouwde een ICT-platform waarop de complete financiële afhandeling inzichtelijk is. Meer en meer konden wij de afgelopen jaren vanuit onze onafhankelijke positie een waardevolle rol vervullen voor ‘onze’ apothekers. We doen namens hen collectief zaken met farmaceutische groothandels en producenten, en ontzorgen hen volledig waar het gaat om assortimentsbeheer.

Positie van apothekers versterken

Vandaag de dag ondersteunt Nafinco zo’n 120 zelfstandig gevestigde apothekers. Samen met deze ondernemers kijken we continu wat we nog meer kunnen doen om hun positie te versterken, zodat zij zich kunnen focussen op die ándere belangrijke kant van het vak: goede zorg- en dienstverlening aan patiënten en lokale zorgpartners.